Adgang / innsjekk

Adgang krever kode til hoveddør. Du får koden tilsendt på sms og e-post mellom kl 12.00 og 15.00 ankomstdagen. Rom må være betalt før kode sendes.

Koden fungerer under hele oppholdet mellom innsjekk- og utsjekktid. Koden fungerer både for hoveddør og rommet ditt.

Skulle du være så uheldig å miste koden din så kan vi sende denne på nytt, kontakt oss på e-post. Det finnes også en ringeklokke ved inngangsdøren som er døgnbemannet.

Booking / Reservasjoner

Du kan booke på vår webside 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Reserverer du rom etter kl 15.00 ankomstdagen får du kode til inngangsdør og hotellrom et par minutter etter at betaling er gjennomført.

For gruppereservasjoner ta kontakt på e-post book@hotellarendal.no.

Vi tilbyr også firmaavtaler og månedsleie

Har dere familierom?

Vi har flere romtyper som er tilpasset barn og barnefamilier. Små barn som sover i foreldres seng bor gratis; for barn i egen seng eller reiseseng til de minste kommer det tillegg på 250 kroner per seng.

Senger til barn bestilles via extra i online booking.

Når må man sjekke ut?

Utsjekk er kl 11, og skjer automatisk.

Er det mulig med sen utsjekk?

Sen utsjekk eller utvidet opphold er mulig ved ledig kapasitet og for et tillegg.

Ta kontakt på e-post book@hotellarendal.no så hører du fra oss snart

Våre betingelser
 • Under oppholdet er gjesten forpliktet til å følge hotellets reglement, som følger her, samt regler og pålegg fra myndighetene.
 • Prisen er per rom per natt og inkluderer overnatting, trådløst internett og MVA.
 • Du må være fylt 18 år for å bo hos oss uten foresatte.
 • Det er kun personer som er ført opp med navn i reservasjonen som kan bo på rommet, gjester som ikke har reservert vil bli bortvist.
 • Besøkende på dagtid hos hotellets gjester må forlate hotellet senest kl 23.00.
 • Hovedinngang, trappegang og korridorer er videoovervåket, for våre gjesters og eiendommens sikkerhet
 • For å registrere din reservasjon vil det opprettes en profil på deg/de boende i våre systemer *

Vilkår for endring og avbestilling

 • Siste frist for avbestilling av individuelle reservasjoner (opp til 5 rom) er kl. 15.00 dagen før ankomst.
 • Ved sen avbestilling gjelder følgende for individuelle reisende (egen regler for gruppebestillinger på 6 rom eller flere)
 • Dersom gjesten uteblir uten å ha gitt beskjed (no-show), betales rompris for et døgn.
 • Dersom rommet avbestilles senere enn kl. 15.00 dagen før ankomst og rommet ikke kan leies ut til en annen gjest betales rompris for et døgn.
 • All endring og avbestilling skal skje via e-post til Hotell Arendal. For gruppebestillinger (6 rom eller flere) gjelder egne regler, kontakt oss gjerne for mer informasjon

Gjestens forpliktelser og ansvar

 • En avtale om reservasjon av et hotellrom er bindende for begge parter.
 • Gjesten er forpliktet til å oppgi korrekt kontaktinformasjon ved bestilling.
 • Det er ikke tillatt å overlate romkode til andre personer enn de som har registrert seg som gjester på rommet. Maksimalt antall gjester pr. rom er 1 for enkeltrom, 2 for dobbeltrom og 3-6 for familierom.
 • Hotellgjester og andre som besøker hotellet må ikke utsette andre hotellgjester, eller personer som bor i nærområdet, for forstyrrelser, plage eller fare. Gjester som ikke oppfyller disse forpliktelsene kan bortvises fra hotellet uten å ha krav på noen form for kompensasjon eller skadeerstatning.
 • Hotellgjestene er juridisk og økonomisk ansvarlige for skader de med eller uten overlegg påfører hotellet eller tredjepart, inkludert ødelagte gjenstander og gjenstander som fjernes fra hotellet uten tillatelse.
  Kjæledyr er tillatt på forespørsel mot et tillegg på kr 300 per opphold
 • Røyking er forbudt på hotellet. Røyking på rommene eller i korridoren vil utløse brannalarmen. Alle kostnader knyttet til ekstra renhold eller en utløsning av brannalarmen vil bli krevd dekket av den som har utløst brannalarmen, eller kontaktpersonen knyttet til bestillingen av rommet.

Hotellets forpliktelser og ansvar

 • Hvis hotellet, ved grunner som er utenfor hotellets kontroll, ikke kan tilby gjesten et rom som gjesten har bestilt og betalt for kan hotellet tilby gjesten inlosjering i et annet lokalt hotell, uten ekstra kostnader. Hotellet er forpliktet til å informere gjesten om slike endringer og arrangementer uten forsinkelser.
 • Hotellrommene blir rengjort ved utsjekk. Ved lengre opphold blir rommene rengjort en gang i uken.
 • I henhold til norsk/lokal lovgivning er hotellet ansvarlig for gjesten og dennes medførte eiendeler bare i den grad skaden er gjort forsettlig eller uaktsomt av hotellets personale. Dersom gjesten vil gjøre gjeldende at slik forsett eller uaktsomhet foreligger fra hotellpersonalets side, er det dennes sak å vise at dette har vært tilfelle.
 • Dersom gjesten ønsker at hotellet skal ta på seg et større ansvar for vedkommende verdisaker, kan han eller hun forespør om hotellet kan ta disse i forvaring. Hotellet har rett til å avvise en slik forespørsel.

Transport og reisetid:

Hvor langt er det egentlig til Arendal og hvordan kommer jeg meg dit?

Arendal er nærmere enn du kanskje tror! Tar du bilen er du mindre enn en time fra Kristiansand Dyrepark og Kristiansand Lufthavn Kjevik, 2,5 time + fra Oslo og ca 4 timer fra Stavanger. Med fly via Oslo når du oss fra de fleste steder i Norge, og nordlendinger, bergensere, trøndere og oslofolk kan glede seg over flere direkteruter til Sørlandet.

Avstander:

 • Kristiansand Lufthavn Kjevik: 67 km, 50 minutter med bil
 • Kristiansand Dyrepark: 55 km, 40 minutter med bil
 • Oslo sentralstasjon: 259 km, 2 timer og 50 minutter med bil – litt lenger med buss
 • Bergen og Trondheim: en liten svipp på fly til Kristiansand og 65 km med buss/ bil
 • Troms og nordover: en litt lenger svipp med fly + mellomlanding — til Kristiansand, og 65 km med buss/ bil
Buss — lokale bussruter

AKT kundesenter i Peder Thomassons gate 6 vis-à-vis Arendal kultur og rådhus har åpent 11–16 mandag til fredag, men du finner egentlig alt du trenger på akt.no.

Båt og fergetilbud lokalt i Arendal

Det er fergeforbindelse med flere avganger i timen fra rådhusbrygga i Arendal sentrum til Hisøy og Tromøy. I sommerhalvåret er det daglig ruter til Merdø og sightseeingturer rundt Nidelva med MS Nidelv.

Ekspressbuss til Oslo og Stavanger
Elbil

Det er åtte ladestasjoner for elbil øverst i Østre gate hvor hotellet befinner seg, inkludert to hurtigladere.

Det finnes også 24 ladeplasser i Torvet P-hus, og to i Bendiksklev.

Fly

Fra Kristiansand Lufthavn Kjevik er det daglige direkte avganger til Bergen, Oslo, Trondheim, Bodø og Harstad.

Avstand til flyplass er 67 km — du kjører dit på 50 minutter bil eller taxi, det går også flybuss til Kjevik. 

Flybuss

Til/ fra Arendal–Kristiansand Lufthavn Kjevik: Globeorbit 100

Tog

Det er 600 meter til jernbanestasjonen — via tunnel fra Torvet eller opp Bendiksklev.

Taxi

Drosjeholdeplassen er kun noen hundre meter fra hotellet, ved Sam Eydes plass. Taxi kan bestilles på telefon 07000 eller via 07000 mobilapp.

Mer info og priser her.

Under oppholdet:

Hva kan man finne på med barn i Arendal?

Barn har mange tilbud i sentrum! På Torvet på motsatt side av kvartalet er det lekeplass og bibliotek, med omkringliggende kafeer og bakeriutsalg; hva med en softis eller ei purke fra Baker Jørgensen?

Rykende varme fiskekaker fra Fiskebrygga, deilige munker fra Strand Cafe, ferske reker fra fiskeskøyta Snar, hjemmelaget gelato fra Sød — nytes i Pollen mens man ser på båtlivet.

Langs Langbrygga er det nok en iskiosk og mange lekemuligheter. Følger man Langbrygga helt ut kommer man først til Vitensenteret Sørlandet, og deretter til nye Barbu park med klatrestativ og husker, vannlek, skatepark og volleyballbane.

Er ikke været helt på deres side? Arendal Bowling ved kirkebasaren har Megazone-laser, biljard og shuffleboard; over gata ligger Arendal kino. Ved Torvet, vis-à-vis Hotell Arendal, finner du to Escape-rom.

Like utenfor sentrum finnes Bulder Lekeland og Skyland Trampolinepark, turmuligheter på blant annet Hove, Merdø og Åsbieskogen og mange løyper for sykkel og stisykling.

Mer informasjon om ting å gjøre i Arendal finner du her.

Har dere frokost og matservering?

Frokost er inkludert i romprisen i juni, juli og august (til uke 33). Den servers hovedsakelig som buffet i Streetfood Arendal i hotellets første etasje. Resten av året er det mulig å bestille frokostpakke levert til rommet fra et lokalt bakeri som vi samarbeider med.

I underetasjen finnes det en vareautomat og kaffemaskin hvor du får mineralvann og juice, snacks, yoghurt og musli. Her har vi også diverse saker og ting man kan trenge på tur — som tannbørste, mobillader, barberhøvel, førstehjelpsutstyr, med mer.

I hotellets første etasje har vi et liten mathall som heter Streetfood Arendal, her finnes det 5 ulike matkonsepter med blant annet italiensk pizza, hamburger, taco, sjømat, salater, asiatisk og falafel. Her er det også mulig å få fantastisk gelato fra Sød, produsert i Arendal.  Mer infom om restauranten og åpningstider finnes på hjemmesiden og facebooksiden. 

På Streetfood Arendal har vi også konferansemuligheter og scene, og restaurant og hotell kan bookes samlet til både kurs og ulike typer selskap, konserter og arrangement.

Alle våre store familierom har minikjøkken og spisebord.

 • Kiwi ved Trefoldighetskirka har åpent fra 07–23 mandag til lørdag.
 • Bunnpris i Barbu har åpent 07–22 man–lørdag samt søndag 10–22.
 • 7-Eleven under Trefoldighetskirka har åpent til midnatt alle dager.
Hvor kan man parkere?

Det er 30 minutters gratis gateparkering i sentrum, med flere plasser i Østre gate rett utenfor Hotell Arendal. Plassene er skiltet, og du må ha urskive eller lapp med starttidspunkt for parkering i vinduet, ev. benytte Easy Park app.

For lengre opphold finnes mer enn 2000 parkeringsplasser i fjell. Både Torvet P-hus og P-hus vest ligger 100 meter fra Hotell Arendal. Prisen for døgnparkering i 2021 er 150 kroner.

For busser er det flere kortidsparkeringsplasser for av- og påstigning i sentrum, og mulighet for parkering nattestid på Arendal jernbanestasjon, som befinner seg en kort spasertur unna Hotell Arendal.

Alt om parkering i Arendal finner du her

Gjenglemte saker

Vi oppbevarer gjenglemte saker i tre måneder om vi ikke får tak i eieren. Ta kontakt med oss på e-post book@hotellarendal.no om du har glemt noe.

Er det lov å ha med husdyr?

På forespørsel tillates kjæledyr på noen av våre gjesterom. Ta kontakt med oss på e-post book@hotellarendal.no for tilgjengelighet og booking.

Pristillegget for kjæledyr er kr. 300,- per opphold.

Førerhunder bor kostnadsfritt mot oppvisning av gyldig dokumentasjon.

Hva er telefonnummeret deres?

Hotell Arendal har ingen resepsjon og vi foretrekker at du reserverer her på nettsiden eller på e-post book@hotellarendal.no.  Du får all informasjon du trenger på sms og e-post når du reserverer rom, og før du ankommer hotellet.

Vi vil alltid være tilgjengelig på e-post book@hotellarendal.no, og vi har døgnbemanning på porttelefon ved inngangsdøren om du ikke har mottatt romnummer og kode til dør. Husk alltid at rommet må være betalt for at du skal motta kode. Dersom du har behov for å nå oss umiddelbart har vi telefonnummer 37179720.

Hvor ofte rengjøres rommet?

Vi sjekker rommet ditt daglig og bytter håndklær ved behov. Under lengre opphold rengjøres rommet hver 3. dag.

Er det lov til å røyke på hotellet?

Hotell Arendal er RØYKFRITT.

Vi anbefaler gjester som røyker en liten spasertur rundt kvartalet, det er mange flotte bygninger og butikker nær Hotell Arendal.

På motsatt side av kvartalet finner du Torvet med lekeplass, hvor det også er adkomst til den nye glassheisen opp til Fløyheia — byens tak.

Hvor kan man trene i nærheten?

Det er mange flotte turløyper i Arendal, kart og info finner du på:

Bieskogen og Byløypa nås til fots fra hotellet.

Nr1 Fitness treningssenter med beliggenhet i Arendal sentrum.

Er det Wi-Fi på hotellet?

Alle våre rom og fellesområder har gratis trådløst internett med høy hastighet. Koden til wifi finner du på informasjonskrivet som ligger på rommet.

Er det TV på rommet?

Det finnes TV på våre store familierom, her kan du logge på med egne strømmetjenester.

På øvrige rom er det ikke TV, men vi tilbyr gratis høyhastighet Wi-Fi slik at du får fullt utbytte av de skjermene du har med på tur.

På tur med motorsykkel

Arendal er et flott stopp på veien når du vil oppleve Sørlandet på motorsykkeltur. Kombiner kystnære strøk og små hvitmalte sommerbyer på gamle E18 med svingete veier og duvende innlandsnatur når du legger opp ruten. På MCTours.no finner du gode turforslag for MC. Fra Kristiansand og vestover anbefaler vi Nordsjøvegen som kombinerer storslått natur og små koselige tettsteder.

Hotell Arendal ligger midt i Arendal sentrum, med restauranter og barer rett utenfor døren. Fra sommeren -22 kommer det også en spennende Street food-hall i kjelleretasjen på hotellet. I bakgården finner du noen gratis motorsykkelparkeringsplasser når denne ikke er i bruk – første mann til mølla! 

HJELP!

Jeg fant ikke svar på det jeg lurte på!

Ta kontakt på book@hotellarendal.no, så hører du fra oss snart.